13:00

Danmarks IF

Referat: Månkarbo IF - Danmarks IF

Vi har tagit bussen till Månkarbo och vi ska spela höstsäsongens andra match, den första bortamatchen.
Det är värdarna som kickar igång matchen. Inledande en högre press av värdarna och vi har ett antal felpass, det är tydligt att Månkarbo inte bara kommer låta oss komma på besök och enkelt packa in de tre poängen i bussen och dra tillbaka till Danelid. Här blir det till att jobba hem poängen om vi ska ha med oss några alls. Vass chans redan i 4de minuten av värdarna från deras vänsterkant , men Kejjan sover inte på sin post utan greppar säkert och sätter igång spelet snabbt igen och vi kontrar med en snygg sekvens och ett snyggt avslut som målvakten räddar. Sekvensen efter så är vi först på bollen och via villovägar hamnar den hos Smilla centralt som drar till och bollen seglar mot övre högra krysset, men tar precis i överkant av ribban. Det har inte ens spelats 5 minuter. Matchen går ner lite i intensitet, vi försöker spela vår breda position-fotboll. Men det är många felpass eller pass där det inte är tillräckligt med tryck i bollen för att nå rätt adress. Dock har vi initiativet och det bjuds på ett par målchanser till åt båda hållen.
I den 20de minuten efter ett inkast för värdarna djupt inne på vår planhalva får Kalle bollen felvänd en bra bit in på vår halva, bröstar ner och skarvar direkt till Smilla på vänsterkanten rättvänd och obevakad. Hon tar fram bollen med en touch ser ytan framför Ullis som tar fart mellan backarna. Ullis hinner upp bollen och skär in mot mål. Inne i straffområdet laddar hon men blir tacklad i skott ögonblicket och bollen går precis utanför via försvararens ben. Efterföljande hörna blir en kortvariant som tyvärr målvakten enkelt fångar in. I 25e minute spelar värdarna upp sig via sin högerkant och centralt. Väl inne i straffområdet läggs en vinklad yttersida som går förbi Kejjan och bottre stolpen, men inte med mycket. Nära, mycket nära att värdarna tar ledningen. Drygt halvtimmen spela och vi har en fin sekvens på högersidan där Sylve får boll vid mittcirkeln och lägger den till sin högerkompis Leek som tar mark, Sylve i sin tur överlappar innanför och får boll inne i yttre straffområdet och drar till med ett inlägg som målvakten når men tappar ner rakt framför kaptenen som i en tilltrasslad situation inte får tag på den och värdarna kan rensa.
35e minuten och en centralt placerad Mats lägger ut bollen på yta längs vänstersidan där Ullis rycker sin bevakare och skär in i straffområdet och lägger en snett inåt bakåt vid botre där Smilla kommer in i målområdet och får hela foten under bollen och den går över. Vi kryper närmare och närmare. Sekvensen efter nästan en kopia fast Ullis lägger den mer centralt mot Kalle men målvakten boxar bort. Matchen går in i ett ställningskrig, med lite uppstick från båda sidor, men främst en kamp på mitten. Och så i den 45e minuten har Kejjan bollen och rullar ut den till Peps i backlinjen. Peps tar mark , spelar sig igenom mittfältet med en genomskärare till en ensam felvänd Kalle på vänsterkanten. Kalle blir uppvaktad och spelar tillbaka till Donken som är rättvänd på sin vänsterkant. Donken lägger upp på en felvänd Ullis, som har bevakning i ryggen. Ullis stöter till en framrusande Mats, som spelar tillbaka till Ullis på yta. Ullis tar sats och skär inåt straffområdet och rycker sin bevakare, skär in i målområdet och lägger in bollen vid närmaste stolpen, förbi en utrusande målvakt och - äntligen - 0-1 på tavlan i den 46e minuten efter en oerhört vacker spelsekvens. Det är nästan som att man ser en tår i coach D’s ena ögonvrå. Halvtid.

Vi kickar igång och första sekvensen leder via Ullis på vänsterkanten in till Kalle centralt som skjuter på försvarare och det blir hörna. Svart vill ha mer. Efterföljande hörna blir resultatlös. Värdarna har en frispark i 51a minuten högt upp på egen planhalva på deras vänsterkant. Den slås hela vägen upp längs vänsterkanten till en bevakad spelar, som lyckas lirka sig ur Sylves täta markering, och får lägga ett inlägg till en centrals bevakad framrusande spelare i målområdet som trots bevakning stöter in 1-1 mot en chanslös Kejjan. Åter en period där båda försöker komma fram längs med kanterna, och det är en kamp om poängen.
Vi kommer in I en bra period med ett bra tryck mot värdarnas mål. De får jobba för att freda sig. Bland annat har Kalle ett skott i ribban från nära håll. I en situation får Smilla bollen strax in på vår planhalva och lägger den direkt till en felvänd Kalle som stöter den till Mats som står mitt på värdarnas planhalva. Obevakad tar hon mark och stöter på patrull vi straffområdeskanten, men likt en tank trycker hon sig igenom och hamnar fram med målvakten. Väl där vinklar hon den in i bortre och vi har än en gång poängen på vår sida. 1-2 och 67 minuter spelade. Drygt 70 spelade och Mats tar bollen i mittcirkeln, lägger den till felvänd Kalle centralt precis utanför nämnda cirkel. Kalle vänder upp och lägger en genomskärare mellan mittback och ytterback på högersidan. Leek som legat och lurat utanför ytterbacken ser sin chans och skär inåt och fångar upp bollen. Hon sätter kurs mot straffområdet, väl där drar hon till, bollen studsar på framsträckt försvararben och ställer målvakten helt och en utökning är klar. 1-3 står det på tavlan efter 71 selade minuter.
Vi kliver in i sista kvarten och värdarna drar ett inlägg mot straffområdet, där domaren blåser straff får nedrivniing och Peps får smaka ostskivan och det är straff mycket tveksamt skulle jag säga, VAR och reprisen visar på att hon backar in i Peps och lägger sig, men men det är domaren som bestämmer. Kejjan går rätt men bollen tar i ribban och målet är fredat, kan det vara karma för en felaktigt dömd straff? Vi passar på att lägga in ett par byten, där klackar-Kalle går ut och Dunderdojan Hedberger går in, Bovin byter av Sylve och Tova tar Leeks plats. Vi kommer in i en period där värdarna får momentum och skapar ett tryck på vår planhalva, men inte utan att vi har några uppstick och halvchanser. Det är inte över det här, spå något håll. Bland annat har vi en snygg sekvens efter värdarnas hörna i 83e minuten. Där bollen spelas upp från vänsterkanten på vår planhalva av Tova, upp till mittcirkeln där Ullis felvänd stöter ner till en framrusande Smilla som direkt lägger den på yta för Dunderdojan som skär in i straffområdet och drar till, men målvakten står rätt och kan plocka ner. Vackert och en sekvens värd ett bättre öde. 87e minuten och värdarna har hörna. Och det blåses straff då Karate-kid Hedberger rensar undan med en högspark. Kejjan gör sig redo. Hon går rätt men bollen är inte nåbar och vi har 2-3 på tavlan i 88e minuten. Ett par byten till sker i anslutning till slutet av matchen, Peps kliver av och Kalle gör återentré och Sarah kliver på för Sörnis som stoppar bollen med hela ansiktet på kort avstånd. Det blir ett par chanser till åt båda hållen men när domaren blåser av står det 2-3 på tavlan och vi tar med oss alla tre poängen hem.